Kohus mõistis rahapesuga tegelenud mehed tingimisi vangi

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Viru maakohus mõistis tingimisi vangi kaks meest, kes süüdistuse järgi aitasid Saksamaal tegutsenud seni tuvastamata pangakelmidel kuritegelikul teel saadud raha pesta.

Kohus mõistis 41-aastase Oleg Oleksenko süüdi rahapesus ning määras talle kolmeaastase tingimisi vangistuse kolme ja poole aasta pikkuse katseajaga.

43-aastane Aleksei Peretruhhin sai rahapesule kaasaaitamise eest poolteise aasta pikkuse tingimisi vangistuse samuti ja poole aasta pikkuse katseajaga. Kohus konfiskeeris süüdistatavatelt kuritegelikul teel saadud 6924 eurot.

Süüdistuse kohaselt nõustus Oleksenko 2008. aasta lõpus Saksamaal tegutsenud pangakelmide heaks töötama, otsides variisikuid, kellele kelmid saaksid Saksa pankade klientide arvetelt riisutud raha kanda.

Oleksenko otsiski mitmeid isikuid, kelle pangaarveid ta ise kontrollima hakkas. 2008. aasta novembri lõpus sai Peretruhhin Oleksenko ettepanekul ja juhtimisel 5000 krooni eest loa ühe meesterahva pangakontot ajutiselt kasutada.

Mehe arvele kanti 19 197,73 eurot (157 849 krooni). Samal päeval võttis Oleksenko sularahaautomaadist välja sellest summast 50 000 krooni ning andis raha tuvastamata isikule. Ülejäänud raha oli panga poolt blokeeritud ning Oleksenkol ei õnnestunud seda kontolt kätte saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles