Elupäästja läks lumetormi saabudes kalameest jääle otsima

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääauk.
Jääauk. Foto: Aivar Aotäht / Sakala

Täna saab päästeametilt elupäästja III klassi medali Sulev Kase, kes läks lumetormi saabudes merejääle otsima kalameest, kes oli vette kukkunud.

22. jaanuaril sõitis Sulev Kase Pärnumaal Valgerannas mootorsaaniga merejääl. Ühel hetkel läks mootorsaan rikki, jääl olnud tuttav kalamees aitas selle kaldale pukseerida ja läks seejärel tagasi kalastama.

Peagi saabus lumetorm, mis pani Sulevi muretsema, kas teda aidanud kalamees on kaldale jõudnud. Mees laenas tuttavatelt töökorras mootorsaani ja läks jälgi mööda kalameest otsima. Kaldast umbes nelja kilomeetri kaugusel märkas Sulev jääs musta auku ja sinna sisse kukkunud tuttavat kalameest, kes veel vaevu jõudis jääaugu servast kinni hoida.

Sulev tõmbas jääkülma vette kukkunud mehe välja ning viis ta mootorsaaniga kaldale, kuhu oli vastu kutsutud kiirabimeedikud, kes veel vaevu liigutada suutva külmunud kalamehe haiglasse ravile viisid. Sulev oma hoolivuse ja julge tegutsemisega päästis viimasel hetkel ühe inimese elu.

Siseminister Ken-Marti Vaher ja päästeameti peadirektor Kalev Timberg annavad täna Eesti organiseeritud tuletõrje aastapäeva puhul üle elupäästja medalid ja päästeteenistuse aumärgid. Päästeteenistuse Elupäästja Medali saavad tänavu kokku 23 elupäästjat, nende seas neli eraisikut ja kaks politseinikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles