Elupäästjad tõid vanurid lume all varisenud majast välja

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lume all sisse varisenud majakatus
Lume all sisse varisenud majakatus Foto: Aivar Aotäht / Sakala

Täna saavad päästeameti elupäästja III klassi medali Viljandimaa päästjad Andres Leppenen ja Tarmo Voltein, kes päästsid oma targa tegutsemisega lume all varisenud majast kaks inimest ja koera.

4. veebruari õhtupoolikul teatati häirekeskusele, et Pärsti vallas Kingu külas on elumaja katus lume raskuse all sisse varisenud ja inimesed võivad sees olla. Kohapealse luure käigus selgus, et majas on kaks vanemat inimest ja koer. Katus oli täielikult sisse varisenud ja oli oht, et vahelae konstruktsioonid võivad raskusele järele anda.

Päästetööde juht andis korralduse siseneda maja peauksest, kus esiku katus oli vahelaele varisenud ja osa seina sisse vajumas. Mehed pidid hädasolijateni jõudmiseks sissekäigu avama.

Meeskonnavanem Tarmo Voltein püüdis samal ajal leida veel võimalusi, kuidas inimesi päästa. Ta võttis appi meeskonnakaaslase Andres Leppeneni, et proovida siseneda maja verandauksest.

Kahekesi kangutades saadi kaks ust lahti ja siseneti majja. Andresele ja Tarmole toetudes said hädasolijad turvaliselt majast välja aidatud. Tarmo ja Andrese kiire ja tark tegutsemine aitas päästa kahe inimese ja pere lemmiklooma elu.

Siseminister Ken-Marti Vaher ja päästeameti peadirektor Kalev Timberg annavad täna Eesti organiseeritud tuletõrje aastapäeva puhul üle elupäästja medalid ja päästeteenistuse aumärgid. Päästeteenistuse Elupäästja Medali saavad tänavu kokku 23 elupäästjat, nende seas neli eraisikut ja kaks politseinikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles