Ansip: Eesti toetab ELi kliima- ja energiapaketi kokkulepet

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gdanskis arutati kliima- ja energiapaketi üle
Gdanskis arutati kliima- ja energiapaketi üle Foto: ERIC FEFERBERG/AFP

Peaminister Andrus Ansip rõhutas Gdanskis ELi eesistuja, Poola ja teiste Višegradi riikide valitsusjuhtide ning Bulgaaria ja Rumeenia peaministrite ees, et Eesti toetab kokkulepet EL kliima- ja energiapaketi osas.


Peaministri järgi on elektriimpordi reguleerimise küsimus seotud Eesti ja kogu EL energiajulgeolekuga ning seetõttu on üksmeele ja kokkuleppe saavutamine väga oluline, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

«Eesti toetab üheselt eesistuja püüdlusi jõuda paketis kokkuleppele eelseisval ülemkogul,» ütles Ansip ja lisas, et selle nimel peaksid tööd tegema kõik osapooled.

Ühtlasi märkis peaminister, et ELi jaoks on oluline energiasiseturu toimimine ja ühtsed konkurentsireeglid ka kolmandate riikidega. Peaminister nentis, et energeetika osas on oluline, et ka kolmandad riigid võtaksid endale tulevikus Euroopa Liiduga sarnased kohustused kasvuhoonegaaside emissioonide piiramisel. «Kehtestades reegleid endile, peavad samade reeglite järgi mängima ka teised osapooled,» ütles ta.

Samuti rääkis Andrus Ansip elektrituru mõttes isoleeritud piirkondade, nagu näiteks Balti riikide, elektriühenduste loomise olulisust ELiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles