Ansip: päästevaldkonnas on tõsine juhtimisprobleem

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästeauto. Pilt on illustratiivne.
Päästeauto. Pilt on illustratiivne. Foto: Kunnar Rüsülainen

Peaminister Andrus Ansip leidis riigikogu infotunnis rahvasaadik Andres Anvelti küsimusele päästevaldkonna rahastamise kohta vastates, et päästevaldkonnas on tegu tõsise juhtimisprobleemiga.

«Printisin ma välja viimase Eurostati aruande päästeteenistuste rahastamise kohta Euroopa Liidus. Sellest selgub, et Eesti rahastab protsendina SKTst päästeteenistust samal tasemel Bulgaariaga. Me jagame 1. ja 2. kohta oma 0,4-protsendiga SKTst Euroopa Liidus,» rääkis Ansip parlamendi ees.

«Seega, heita ette alarahastamist riigikogule, teile endile, ei ole minu meelest põhjust, küll aga tuleb ette heita ilmselt vahendite kasutamise vähest efektiivsust. Te nimetasite, et paarkümmend ühikut päästetehnikat on seismas, kuna ei ole raha hoolduseks. Mina isegi lugesin suvel mingist online-portaalist, et koguni 150 ühikut tehnikat seisab lihtsalt sellepärast, et ei ole raha hoolduseks, ja paar päeva hiljem lugesin, et soetatakse veel x ühikut tehnikat juurde. Siis ma olen kuulnud seda, et 3 helikopterit, mis meil on soetatud, korraga on lennuvõimetud. Sõbrad, see on tõsine juhtimisprobleem, see on vahendite kasutamise efektiivsuse küsimus,» sõnas peaminister.

«Kui vahendeid kasutatakse selleks, et üha uusi ja uusi seadmeid soetada ja ei mõelda samal ajal sellele, kust tulevad inimesed, kes hakkavad neid seadmeid kasutama, kust tulevad vahendid, selleks et kütus osta sinna seadmesse, siis on tegemist väga tõsiste juhtimisprobleemidega. Ma arvan, et need päästeametis tuleks lahendada,» lisas Ansip.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles