Riik loodab reservväelaste sokkide pealt kokku hoida

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reservväelaste kordusõppused Kuperjanovi pataljoni juures.
Reservväelaste kordusõppused Kuperjanovi pataljoni juures. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Riik loobub kordusõppustele minejatele sokkide ja aluspükste ostmisest, nii loodetakse säästa ligi 90 000 eurot aastas.

Kaitseministeeriumis valminud ja kooskõlastusringile saadetud määruse eelnõu kohaselt peab reservväelane edaspidi kordusõppusele minnes võtma kaasa vähemalt kaks paari aluspükse ja sokke vastavalt aastaajale.

«Aluspüksid ja sokid on siiani hangitud ning reservväelasele väljastatud kaitseväe poolt, kuid kuna tegemist on iga isiku jaoks niivõrd elementaarsete esemetega, mida üldjuhul võetakse kaasa hoolimata sellest, kas kaitseväe poolt need väljastatakse, ei ole kaitseväe poolt nende esemetega varustamine vajalik. Lisaks kaasneb vastava täiendusega reservväelase varustuse otstarbekam komplekteerimine,» seisab kaitseministri määruse eelnõu seletuskirjas.

Kaitseministeeriumi rehkenduse kohaselt säästaks riik pärast muudatuse jõustumist aastas ligi 88 369,95 eurot.

Sama eelnõuga täpsustakse ka kordusõppustel keelatud asjade nimekirja. Lisaks alkoholile ja narkootilistele ainetele on edaspidi keelatud kaasa võtta ka relvi (va teenistusrelv) ja laskemoona; lõhkematerjale, pürotehnilisi tooteid, plahvatusohtlikke ja kergestisüttivaid aineid; ohtlikke kemikaale ja toksilisi aineid; ravimeid, välja arvatud arsti poolt määratud ravimeid, ning hasartmänge.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles