Kaks eliitkooli saavad rahvusvahelised õppekavad

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Inglise kolledž
Tallinna Inglise kolledž Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Riik toetab Tallinna inglise kolledžis ja Tartu Miina Härma gümnaasiumis rahvusvaheliste õppekavade sisseviimist, et Eestisse tulnud välisekspertide peredele paremaid õppevõimalusi pakkuda, kinnitas haridusminister Jaak Aaviksoo.

«Eesti elu ja ettevõtlus, ka riigi elu muutub üha rahvusvahelisemaks, me näeme siin paljude välisspetsialistide peresid. Üheks suuremaks takistuseks Eesti ettevõtluse ja elu rahvusvahelistamisel on olnud rahvusvaheliste õppekavade puudumine,» märkis Aaviksoo valitsuse pressikonverentsil.

Seni on seda teinud peamiselt Eesti Rahvusvaheline Kool, mis tegutseb eraalustel. «Ilmselt on ka riiklikud jõupingutused vajalikud, et neid õppekavasid avardada,» arvas minister.

«On kokku lepitud, et sellega alustaksid kaks munitsipaalkooli – Tallinna inglise kolledž ja Miina Härma gümnaasium,» kinnitas Aaviksoo.

Riigieelarves on selleks ka ühekordne rahaeraldus ette nähtud. Aaviksoo ei täpsustanud, mis summaga on tegu, kuid lisas, et kuigi valdavalt on mujalgi rahvusvahelised õppekavad erarahastusel, on valitsus seda meelt, et üleminekuperioodiks ja õppekavade käivitamiseks on riigi toetus munitsipaalkoolidele vajalik.

«Loodame, et lähemate aastate jooksul see programm läheb käima. See on mõeldud eelkõige välisspetsialistide, sealhulgas ka välisdiplomaatide perede ja laste õpinguvõimaluste parandamiseks Eestis. See ei ole mõeldud alternatiivse õppekavana Eesti residentidele, vaid mõeldud eelkõige välisspetsialistidele, kelle amet nõuab sagedast liikumist ühest riigist teise,» rõhutas haridusminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles