Puisniitude hooldaja usaldusväärsus pandi kahtluse alla

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puisniit.
Puisniit. Foto: Henn Soodla, Pärnu Postimees

Keskkonnainvesteeringute keskus (KIK) plaanib läbi viia erakorralise auditi, et uurida läinud aasta lõpul Saaremaa looduskaitseprojektide jaoks raha saanud MTÜ Maastikukaitse usaldusväärsust.

KIK-i keskkonnaprogrammi üksuse juhi Heiko Põdersalu sõnul eraldati raha Saaremaal tegutseva MTÜ Maastikukaitse neljale projektile, mille sisuks oli tehnika soetamine kaitsealade taastamiseks ja hooldamiseks, kirjutab Saarte Hääl.

MTÜ Maastikukaitse on sõlminud KIK-iga kolm sihtfinantseerimise lepingut, kuid ühtegi makset KIK teinud ei ole, kuna mittetulundusühing ei esitanud neile pikka aega makse tegemiseks vajalikke dokumente.

«Nüüd on kahe lepingu osas dokumendid esitatud, kuid hetkel oleme hakanud kahtlema toetuse saaja võimekuses võetud kohustusi täita ja tõenäoliselt viime läbi erakorralise auditi,» lisas Põdersalu.

Kõnealune mittetulundusühing sai läinud aasta lõpus vastu võetud otsuse kohaselt rahastuse Saaremaal asuvate puisniitude, loopealsete ja puiskarjamaade taastamise ja hooldamise tagajärjel tekkiva võsa purustamise tehnika kaasajastamiseks neljale projektile kogusummas 144 000 eurot ehk 2,25 miljonit krooni.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles