Kihelkonnapiiride märgistamisel tehti esimene samm

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maantee. Illusteeriv pilt.
Maantee. Illusteeriv pilt. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Täna moodustati Tartus töörühm, kes hakkab ette valmistama kihelkonnapiiride märgistamist Eesti maanteedel.

Täna kogunesid maanteeameti, kohanimenõukogu, Võru instituudi, Eesti Keele Instituudi, siseministeeriumi ja mitme teise institutsiooni esindajad, et arutada vanade kihelkonnapiiride märgistamist pruunitaustalise liiklusmärgiga 642 «Turismiobjekt», teatas Eesti Rahva Muuseum.

Projekti elluviimiseks moodustatud töörühma ülesandeks on koordineerida kihelkonnapiiride täpsustamine, märgistamisele kuuluvate maanteede määratlemine (koos kihelkondade esindajatega) ja muud üksikküsimuste lahendamine.

Kihelkond on tänini eestlaste piirkondliku identiteedi aluseks. Kogu eesti vanem kultuurikiht, nagu keelemurded, rahvaluule, rahvarõivad jne, jaguneb kihelkondade järgi.

Kihelkonnapiirid on olulisimad kultuuri- ja maastikumärgid iidsetest aegadest tänapäevani. Need piirid on aidanud ja aitavad kaasa kodukanditunde selginemisele ja tugevnemisele ning kinnistavad põlisasustuse olemasolu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles