Ülakeha paljastanud kunstnik pöördus võrdõiguslikkuse voliniku poole

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palja ülakehaga naiskunstnik Fideelia-Signe Roots
Palja ülakehaga naiskunstnik Fideelia-Signe Roots Foto: kaader Reporter.ee videost

Palja ülakehaga jalutamise pärast tänavu augustis Väike-Maarjas politseisse sattunud kunstnik Fideelia-Signe Roots pöördus juhtunu asjus võrdõiguslikkuse voliniku poole.

Kunstniku sõnul kirjeldas ta volinikule saadetud avalduses oma kinnipidamist politsei poolt ning palub anda hinnang, kas tegu võis olla soolise diskrimineerimisega. Politsei otsust ta karistuseta jätta, kuid siiski toimunu fikseerida avaliku korra rikkumisena, Roots ei vaidlustanud.

Fideelia-Signe Roots otsustas tänavu suvel võtta ette rännaku Tartust Karepale, olles samal ajal paljastatud ülakehaga. Augustis Väike-Maarjas olles pidas politsei ta aga kinni ja alustas väärteomenetlust avaliku korra rikkumise paragrahvi järgi. Hiljem politsei siiski lõpetas uurimise avaliku menetlushuvi puudumise tõttu ja karistust ei määraud, kuid fikseeris juhtunu siiski avaliku korra rikkumisena.

Roots on tõstatanud küsimuse, miks ühiskond aktsepteerib avalikus ruumis meeste paljast ülakeha, kuid naise puhul seda taunib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles