Siseministeerium analüüsib lennuvahendite ühendamist ühtseks struktuuriks

Madis Filippov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei- ja piirivalveameti ainus lennuvalmis helikopter.
Politsei- ja piirivalveameti ainus lennuvalmis helikopter. Foto: Mihkel Maripuu

Siseministeerium kaalub, kas on mõistlik ühendada riigi lennuvahendid, näiteks politsei- ja piirivalveameti päästekopterid ja lennukid ning kaitseväe lennuvahendid, ühtseks struktuuriks.

«Analüüs riigi lennuvahendite ühendamise kohta ühtseks struktuuriks juba käib,» ütles siseministeeriumi pressinõunik Karin Kangro. «Seda koostatakse siseministeeriumi juhtimisel, kaasates eksperte nii siseministeeriumi haldusalast ja kaitseministeeriumist kui ka väljastpoolt ministeeriume.»

Kangro lisas, et sisejulgeoleku valdkonnas tuleb analüüsi tegemisel arvestada muuhulgas lennuvahendite funktsioone, kuid ka seda, millistest vahenditest on tehnika hangitud, et abikõlblikkust mitte ohtu panna.

Kaitseminister Mart Laari hinnangul võiks politsei- ja piirivalveametil ning kaitseväel olla ühine kopteripark, kuna seeläbi oleks rohkem raha, et osta uusi ja paremaid helikoptereid. Politsei- ja piirivalveameti päästekopteritega on juba pikemat aega probleemid ning neist on praegu lennuvalmis ainult üks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles