Kadunud mehe otsijad pakuvad vaevatasu

Risto Berendson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaido Sirel
Kaido Sirel Foto: AFP / Scanpix

Heategevusorganisatsioon pakub kaks nädalat tagasi Läänemaal müstiliselt kaduma jäänud mehe leidmiseni viiva vihje eest 15 000 krooni.


«Meie ja kadunuks jäänud Kaido Sireli omaste vahel pole mingit seost. Vaevatasu on puhtalt meie endi välja pandud raha,» ütles usaldusühingu Lost ehk Kadunud üks loojaid, varem keskkriminaalpolitsei eriüksuses K töötanud Aare Rüütel. Koos temaga on usaldusühingu taga teinegi eriüksuse endine liige, Peeter Kaaret.

Puhttehniliselt ehk osav reklaamitrikk, kuid ometi on usaldusühingu pakutav vaevatasu ööl vastu 28. novembrit Taebla asulas kadunuks jäänud Kaido Sireli omastele oluline lootusekiir.
«Kaks nädalat ei ole me saanud tema kadumise kohta ühtegi usutavat vihjet,» ütles mehe õde Katrin Elmik.

Autojuhina töötanud Sirel jäi salapäraselt kadunuks öisel ajal firma jõulupeolt naastes, kui ta koos abikaasaga Taebla bussipeatuses maha astus ja kodu poole minema hakkas.

«Kaido magas bussis ja oli ülesäratamisest veidi pahur,» rääkis mehe õde. «Tema abikaasa läks seetõttu ees minema, kuid avastas kodu juures, et tal pole võtmeid, ning läks tagasi.»

Kuigi lahus oldud aeg küündis vaid veerand tunnini, oli Sirel selle aja jooksul jäljetult kadunud. «Ainult kott tema vahetusjalatsitega oli samas maas,» rääkis õde.

Sireli kadumine on seda müstilisem, et elukommetelt korralik mees oleks haihtunud otsekui õhku, ja seda tihedasti asustatud Taebla asulas. «Keegi peab ju ometi teadma sellest loost midagi,» on õde kurb.

Kadunud meest omal initsiatiivil otsima hakanud usaldusühingu asutajate hulka kuuluva Aare Rüütli sõnul ongi nende eesmärk inimesi vaevatasu lubades mõtlema panna.

«Raha paneb alati inimesed tegutsema. Kui nüüd kõik, kes sel ajal juhtusid sealt mööda sõitma, hoolega mõtleksid, siis vahest meenub mõni näiliselt tühine fakt,» rääkis Rüütli. «Midagigi, mis viiks meid edasi.»

Otsimiskuulutus internetilehel

15 000 krooni info eest, mis viib Kaido Sireli kadumisega seotud isiku tabamiseni ja Kaido Sireli leidmiseni.

Ööl vastu 29. novembrit 2008 ajavahemikus 03.00–03.15 jäi Taebla bussipeatuse lähedal Haapsalu maan­teel seni kindlakstegemata asjaoludel kadunuks KAIDO SIREL. Temast jäi maha maantee äärde kott vahetusjalanõudega.

Kaido Sirel
Tundemärgid
Vanus: 42 aastat
Pikkus: 184 cm
Kehaehitus: kõhnem
Juuksed: pruunid
Silmade värv: rohekassinised
Riietus: rohelist värvi pikem jope, must ülikond, valge särk, punase-mustakirju mustriga lips, uued musta värvi peokingad.

Info, mis aitab välja selgitada KAIDO SIRELI kadumise asjaolusid, on oodatud Lost UÜ telefonidel 5663 1241 ja 524 2776.

Raha makstakse välja info andjale pärast info realiseerimist Lost UÜ arveldusarvelt 332130340007 Sampo pangast, erandkokkuleppel sularahas.

Portaal www.kadunud.ee on valmimisel, planeeritav valmimisaeg jaanuaris 2009.
Lost UÜ, reg.nr 11531232, Tornimäe 7-52, Tallinn 10145, tel 661 6776
Aare Rüütel
Peeter Kaaret

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles