Muhumaal võib ründava looma kohapeal tappa

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koer.
Koer. Foto: Panther Media/Scanpix

Muhu vallavolikogu võttis kolmapäevasel istungil vastu alates homsest kehtima hakkava koerte ja kasside pidamise eeskirja, milles lubab omaniku kontrolli alt väljunud ning inimest ründava looma kohapeal surmata.

Muhu vallavolikogu esimehe Jaana Palu sõnul oli selline punkt vaja sisse viia, sest kui koeraga midagi juhtub, ta kedagi ründab või on tekitanud ohtliku olukorra, tuleb loom piirkonnast eraldada, kirjutab Meie Maa. Ehkki looma surmamise punkti sisseviimine eeskirja tekitas volikogus veidi vaidlust, võeti see ühehäälselt vastu, kuna leiti, et enesekaitse seisukohalt on punkt siiski vajalik.

«Oleks võinud ju punkti sõnastada ka nii, et kui omaniku järelevalveta loom ründab, tuleb helistada politseisse, aga see oleks jabur. Elu ja surma küsimuse puhul ei hakka keegi telefoni järele haarama või näpuga järge ajama ega mõtle, mis edasi saab: kas koer närib kõri läbi või pärast pannakse tõukoera mahalaskmise pärast vangi,» lisas Muhu volikogu juht.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles