«Laulukarusselli» võitja valib salajane žürii

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Laulukarusselli» juhile Andero Ermelile meeldivad lastelaulud, sest need on lõbusad ja toredate sõnadega.
«Laulukarusselli» juhile Andero Ermelile meeldivad lastelaulud, sest need on lõbusad ja toredate sõnadega. Foto: ERR

Täna õhtul selgub lõppeva aasta parim noor laulja ehk ETV lastelaulukonkursi «Laulukarussell» võitja, kui otsesaates esitavad oma laulud 12 eelvoorudest finaali pääsenud last.

«Kõik lapsed, kes pääsesid «Laulukarusselli» televoorudesse laulma, on juba võitjad, sest nad on aastal 2008 oma maakonna parimad,» arvab saate režissöör Elo Selirand. Saade tõi sel hooajal teleriekraanidele 120 vahvat lauljat üle Eesti.

Igas eelvoorusaates osales kolm täiskasvanud külalist ehk žürii, kes valis saates esinenute hulgast kaks edasipääsejat ning seda hoolimata vanusest. Seega võis edasi pääseda nii nelja-aastane kui ka 15-aastane või näiteks ainult kaks nelja-aastast.

Vaatajad said anda hääli oma lemmikule ühe tunni jooksul pärast saate eetrisolekut. Kõigi kümne publiku lemmiku hulgast pääses poolfinaali neli last, kes said kõige rohkem hääli.

Just suurt vanusevahet nimetas koorijuht ja «Laulukarusselli» žürii liige Lydia Rahula hindamistöös keeruliseks. Koorijuht Aarne Saluveeri sõnul saab «Laulukarusselli» konkursil otsustavaks veenvus.

«Tunne, et laps saab laulust ise aru. Vindi ülekeeramisest, tembutamisest ei piisa. Peab mõjuma. Hääl on antud looduse poolt kaasa. Maarja Liis laulis oma aja kohta väga hästi. Võib-olla on lauljate keskmine tase tõusnud, kuid mõnes mõttes on see ka loomulik. Noored õpivad elust, enda ümbert, võimalused avarduvad,» sõnas Saluveer.

Kellest koosneb täna õhtul kell 19.05 algava finaalsaate žürii, avalikustatakse alles Tallinna Linnateatri näitleja Andero Ermeli juhitavas otsesaates.

Läbi ajaloo on «Laulukarussellil» osalenud sellised tähed nagu Maarja-Liis Ilus, Eda-Ines Etti, Gerli Padar, Liisi Koikson, Lenna Kuurmaa, Vaiko Eplik, Maarja Kivi, Triinu Taul, Laura Põldvere, Maria Listra, Kerli Kõiv jt. (PM)

Postimees tutvustab «Laulukarussell 2008» finaalis võistlejaid

1. Rimo Bachmann on viieaastane Viljandi poiss, kellele üle kõige meeldib laulda ja jalgrattaga sõita. Peale selle meeldivad talle arvutimängud ja legodega mängimine. Lemmiksöögiks on tal pitsa. 2007. aasta septembrist laulab Rimo koos teiste muusikahuviliste lastega Viljandi huvikeskuse lauluringis.

2. Kirke Aer on 8-aastane ja õpib Tallinna Vanalinna hariduskolleegiumis. Alates kolmandast eluaastast on Kirke kaasa löönud lastefilmide helindamises, teksti on ta peale lugenud näiteks filmile «Jääaeg 2». Ka osales ta seriaali «Tuulepealne maa» võtetel. Kirke õpib ka viiulimängu, talle meeldib ujuda ning karatetrennis käia.

3. 8-aastane Pauline Vähi Tartust on rõõmsameelne ja krapsakas tüdrukutirts. Ta on väga seltsiv ja lahe kambajõmm, kes suudab alati midagi toredat välja mõelda. Laulmisega hakkas ta tegelema kolmeaastaselt, viiulit õppima kuueaastaselt. Vabal ajal ta rulluisutab ja sõidab rattaga. Veel meeldib talle sõita ATVga.

4. Jekaterina Kudinskaja on 10-aastane ja õpib Tallinna Tõnismäe reaalkoolis. Ta tegeleb iluvõimlemisega ja käib Nõmme muusikakoolis. Kuueaastaselt hakkas ta laulma Aplausi stuudios. Katja on võtnud osa ka rahvusvahelistest laulukonkurssidest, sh Armeenias, Venemaal, Poolas, Lätis ja Ukrainas.

5. 11-aastane Kristiin Koppel Saaremaalt on väga aktiivne ja armastab palju askeldada. Talle meeldib laulda, tantsida ja klaverit mängida. Samuti meeldib talle palju muusikat kuulata. Suviti käib Kristiin koos sõbrannadega jäätist müümas. Tulevikus tahab ta saada lauljaks ja selle poole püüdleb juba praegu.

6. Valgamaa poiss Valdek Ott on 11-aastane ja õpib Tõrva gümnaasiumis. Valdek armastab joonistada ja meisterdada, väga-väga meeldib teater. Valdek mängib näitetrupis Pigilind ja õpib Tõrva muusikakoolis kitarri. Oma kitarri sai ta auhinnaks maakondliku poistelaulu konkursi võitmise eest.

7. Elise Ustav on 13-aastane ja õpib Elva gümnaasiumis, laulab Elva laulustuudios ja õpib viiulit Elva muusikakoolis. Esimese võidu saavutas Elise nelja-aastaselt Tartu Vanemuise laval siilikesest lauldes. 2001. aastal pääses ta «Laulukarussellikesse» ning sellest alates on lauluvõistlustelt diplomeid kogunenud juba 52!

8. Kaarel Juurma on 12-aastane ja õpib Viluste põhikoolis. Muusikakoolis õpib ta klaverit, viiulit ja tinistab pisut kitarri. Paar korda kuus käib ta laulmas poistekooris Kalev. Kaarel on «Laulukarussellist» varem osa võtnud kahel korral. Talle meeldivad sõbrad, mõtlevad inimesed ja riigipühad.

9. 13-aastane Elina Hokkanen Jõgevamaalt armastab väga laulmist ja üldse kõike, mis seotud muusikaga. Lisaks laulmisele õpib Elina muusikakoolis kitarri ja klaverit. Sõbrad ütlevad, et Elinaga koos ei hakka kunagi igav ning loomulikult imetlevad nad ka Elinale antud suurepärast lauluhäält.

10. Suvel 12-aastaseks saanud Mihkel Kuusk õpib Tallinnas Väike-Õismäe gümnaasiumis. Nõmme muusikakooli viiuliõpingutest ja poistekoorist vabal ajal meeldib talle sulgpalli mängida ja rattaga sõita. Usin viiuliharjutamine tõi ka tulemuse – kevadel saavutas Mihkel üleriigilisel viiuliõpilaste konkursil esimese koha.

11. 15-aastane Mick Pedaja õpib Kehtna põhikoolis. Muusikaga hakkas ta tegelema seitsmeselt. Kümneaastaselt alustas Mick kitarriõpinguid. Üle kõige naudibki ta just pillimängu. Peale soololaulmise laulab ta kooris ja ansamblites Tohohh ja Sõrmik. Kõige tähtsamaks peab ta häid sõpru, kelleta ei kujutaks elu ettegi.

12. Anett Kulbin on 15-aastane ja õpib Tartu kommertsgümnaasiumi 9. klassis. Ta on tegelenud muusikaga alates kuuendast eluaastast, õppinud viiulimängu ja pop-jazz laulu. Vabal ajal kuulab ta muusikat, laulab ja tinistab kitarri. Ta unistab kodust katusekorteris ning disaineri või sisearhitekti ametist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles