Eesti vahetab Läti ja Leeduga tolliametnikke

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tollimees.
Tollimees. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Sel kuul alustavad Eesti, Läti ja Leedu kolme riigi tolliametnike vahetust ning parima praktika kujundamist, mis on osa 2010. aasta oktoobris sõlmitud koostööleppest.

«Üksteise juures tutvutakse tööga maantee piiripunktides, liikuvkontrolli üksustes, röntgenseadmete meeskondades ja koerajuhtide juures,» rääkis ERRi uudisteportaalile maksu- ja tolliameti (MTA) avalike suhete juht Anne Osvet.

Läti uudisteagentuur LETA vahendas üleeile Läti riigitulude ameti teadet, et juba sel aastal algab Balti riikide tolliametnike rotatsioon ELi välispiiril.

Anne Osvet märkis, et ametnike vahetus ei mõjuta ühegi riigi tollikontrolli igapäevast tööd ning et tegemist pole rotatsiooniga, mille käigus ametnikud teevad teises riigis tööd, vaid töömeetoditega tutvumisega, mille käigus kirjeldatakse parimaid praktikaid, mida siis on võimalik kõigil koos hiljem ellu viia.

Kogu vahetusprogramm läbitakse veel selle aasta oktoobri- ja novembrikuu jooksul ja seda rahastab euroliit.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles