Ida-Virumaal harjutatakse toimetulekut massilise sisserändega

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotol on aprillis Liibüast Itaaliasse Lampedusa saarele saabunud põgenikud.
Fotol on aprillis Liibüast Itaaliasse Lampedusa saarele saabunud põgenikud. Foto: SCANPIX

Tänasest homseni harjutatakse Ida-Virumaal massilisest põgenike sisserändest põhjustatud hädaolukorra lahendamist.

Tegemist on IOM Eesti (Rahvusvaheline Migratsiooniorganisatsioon) korraldatava väliõppusega, mis on mõeldud hädaolukorra lahendamisel osalevatele organisatsioonidele harjutamiseks ja hädaolukorra lahendamise plaanide ning protseduuride testimiseks, teatas sotsiaalministeerium.

Esimesel päeval on õppuse kohaks Narva raudtee ja maantee piiripunktid. Teisel päeval toimub õppus Remniku puhkelaagris, kus üksteisest eemal asuvad hooned võimaldavad harjutada majutamist erinevates majutuskohtades.

Õppuse üldeesmärkideks on harjutada põgenike massilisest sisserändest põhjustatu hädaolukorra lahendamist, sealhulgas meeskonna-, koostöö, kommunikatsiooni ning käsuliini toimimist erinevatel tasanditel, samuti varjupaigataotlejate massilist vastuvõttu ning nendele inimväärse kohtlemise ja elutingimuste tagamist.

Õppusesse on kaasatud sotsiaalministeerium, politsei- ja piirivalveameti kodakondsus- ja migratsiooni osakond ning piirivalveosakond, riigikantselei, Eesti Punane Rist, Johannes Mihkelsoni Keskus ja MTÜ Omapäi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles