Vaher: eeldused koalitsiooni jätkamiseks valimisteni on suured

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Laar ja Andrus Ansip kirjutasid koalitsioonilepingule alla 4. aprillil Toompeal.
Mart Laar ja Andrus Ansip kirjutasid koalitsioonilepingule alla 4. aprillil Toompeal. Foto: Peeter Langovits

Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) kuuluva siseminister Ken-Marti Vaheri sõnul on eeldused valitsuskoalitsiooni jätkamiseks järgmiste riigikogu valimisteni oluliselt kõrgemad kui nelja aasta eest.

«2011. aasta märtsis loodi koalitsiooniläbirääkimistel kõik eeldused, et praegune koalitsioon jätkaks järgmiste parlamendivalimisteni. Olles ise olnud nende koalitsiooniläbirääkimiste juures, võin öelda, et minu meelest õhkus väga positiivset lugupidamist nii IRLi kui ka Reformierakonna poolt,» ütles Vaher intervjuus BNSile.

Vaheri sõnul on tähtis, et viimastel koalitsioonikõnelustel ei kaubeldud avalikult ametikohtade üle nagu juhtus neli aastat varem.

«2007. aastal käis koalitsiooniläbirääkimiste ajal nädal aega järjest avalikkuse ees väga kummaline kauplemine ametikohtade üle. Seekord võttis ametikohti puudutav läbirääkimine aega umbes tund. Ülejäänud päevadel keskendusime läbirääkimistel sisule ja ideedele, millega sai läbirääkimistele tuldud,» lausus Vaher.

Tema hinnangul aitab koalitsiooni valimisteni püsimise eeldusele kaasa ka see, et IRL ja Reformierakond on omavahelises koostöös juba varem «sarved maha jooksnud». «Kõik eeldused on selleks loodud, et neli aastat jätkata. Eeldused selleks on palju suuremad kui neli aastat tagasi,» lisas Vaher.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles