Teaduste Akadeemia valis uued uurijad-professorid

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2005. aastal andis peaminister Juhan Parts (pildil vasakul) Martti Raidalile kätte riikliku teaduspreemia.
2005. aastal andis peaminister Juhan Parts (pildil vasakul) Martti Raidalile kätte riikliku teaduspreemia. Foto: Peeter Langovits

Eesti Teaduste Akadeemia juhatus valis eile oma istungil kolm uut uurija-professorit, kelleks on Eesti Maaülikooli vanemteadur Tiina Nõges, Tartu Ülikooli professor Pärt Peterson ja Keemilise ja Bioloogilise Füüsika Instituudi vanemteadur Martti Raidal.

Uurija-professori ametikoht võimaldab teadus- ja arendusasutuses või ülikoolis uuringuid juhtival ning doktorante juhendaval tunnustatud teadlasel keskenduda teadusuuringutele, teatas Teaduste Akadeemia.

Uurija-professor valitakse kolmeks aastaks. Uurija-professoriks võib kandideerida isik, kellel on Eesti doktorikraad või sellele vastav välisriigi akadeemiline kraad, kes on töötanud vanemteaduri või ülikooli professorina kokku vähemalt kümme aastat ning kelle juhendamisel on kaitstud doktoriväitekirju.

Uurija-professoriks kandideerijalt nõutakse jätkuvat rahvusvahelisel tasemel teadustööd ja edukat uurimistoetuste täitmist.

Muude võrdsete tingimuste korral peetakse silmas Eesti teadus- ja arendustegevuse strateegias heaks kiidetud võtmevaldkondi nagu kasutajasõbralikud infotehnoloogiad ja infoühiskonna areng, biomeditsiin, materjalitehnoloogiad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles