Eesti viisat taotletakse ka sünnitama tulekuks

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastsündinu.
Vastsündinu. Foto: Panther Media/Scanpix

Peterburi portaali teatel on pärast  Eestisse sünnitama tulnud pihkvalanna lugu sealsed naised hakanud  taotlema Schengeni viisat «raseduse ja sünnituse» tõttu. Pihkvas töötava Eesti konsuli Carl Eric Laantee Reintamme kinnitusel on need üksikud juhtumid.

Varem korduvalt Eesti konsulaadis Schengeni viisat taotlenud Pihkvast pärit naine otsustas pärast meediasse jõudnud juhtumit kirjutada viisaankeeti, et soovib tulla Eestisse sünnitama, kirjutab fontanka.ru.

Reisida armastava naise sõnul oli ta ka varem korduvalt taotlenud Schengeni viisat Eesti konsulaadist, kuid kasutas seda reisimiseks teistes riikides. Naise sõnul pelgas ta, et seetõttu talle enam uut viisat ei anta.

«Pealegi olin ma kuulnud, et viimasel ajal on Eesti konsulaadis hakatud juurutama karmimat poliitikat,» rääkis ta. Olles kuulnud Eestisse sünnitama tulnud Irina lugu, otsustas ta kasutada juhust ja paluda seekord mitte enam turistiviisat, vaid viisat sünnitama tulekuks.

«See toimis. Korduv viisa anti mitte ainult mulle, vaid ka mu mehele ja vanemale lapsele,» rääkis ta.
Pihkvas töötava Eesti konsuli Carl Eric Laantee Reintamm rääkis Postimehele, et on üksikud viisataotlejad, kes märgivad oma avalduses, et soovitakse külastada Tartus asuvat ja viljatusraviga tegelevat Elite kliinikut.

«Meil on olnud palju viisataotlusi, sel aastal üle 15 000, ja on üksikud juhtumid, kui me näeme, et see peamine põhjus Eestisse tulekuks on soov haiglat külastada,» rääkis konsul ja lisas, et viisat taotledes ei pea inimene märkima seda, et ta soovib seda Eesti arsti juurde minekuks. Konsuli sõnul on Pihkvas palju inimesi, kel on olemas Eesti viisa, kuna siin elavad nende sugulased, nad teevad koostööd Eesti ettevõtetega. «Kui nad oma tavalise iga-aastase sõidu ajal otsustavad sünnitada Eestis, siis ega meie seda ju ei tea,» tõdes Laantee Reintamm.

Konsuli kinnitusel on ta märganud, et tihti tullakse viisat taotlema lapsele, kes on hiljuti Eestis sündinud. «Seda paneb ju konsul tähele, kui laps on paar nädalat või kuuaega vana ja siis soovitakse minna tagasi sinna haiglasse, kus laps on sündinud, et minna ülevaatusi tegema,» rääkis ta. Konsul kinnitas, et sellesse suhtutakse positiivselt. «Nagu me suhtume enamikesse põhjustesse Eestisse tulla positiivselt,» lisas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles