Kilk: kaitsjad juhivad tähelepanu Reiljanilt minule

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Villu Reiljan kohtusaalis
Villu Reiljan kohtusaalis Foto: Eeva Kaun

Ettevõtja Rein Kilgi sõnul lekitati tema kohta maadevahetusskandaalis kapo kogutud uurimismaterjalid ajakirjandusse kohtuprotsessi tegelikelt asjaoludelt kõrvale juhtimiseks ning et see on osa süüdistavate kaitsjate strateegiast.


«Nädala aega tagasi tuli teade, et maadevahetuse teatud kaasused lähevad kohtusse ja juhuslikult tuleb nüüd keegi, kes päris kindlasti ei ole uurimisorganitest, politseist ega ka nendega seotud ringkondadest, ning toob minu jutuajamiste stenogrammi /.../ n-ö uuriva ajakirjanduse ette, kes paneb vastavate piltidega selle lehte, et vaadake nüüd,» kommenteeris Kilk «Terevisioonis», mida tegelikult varjata tahetakse, vahendab ERR Uudised.

Kilgi arvates kuuleb kaitsjate suust, kelle huvides need lindid nädal pärast kohtuprotsessi teadet välja tulid.

«Kindlasti nendele viidatakse protsessi käigus, et näete, mis siin veel toimub, et peaks asju veel uurima, äkki on veel mingisugune ring inimesi. Ma arvan, et see selgub üsna pea,» lisas ta.

«Ma arvan, et see on osa kaitse strateegiast,» ütles Kilk.

Kilk rääkis ka näitena korruptsiooni üldsisest vähenemisest, et andis aastate eest liikluspolitseile raha, kuid viimastel aastatel ei julgevat keegi seda teha, sest kes on teinud, sel on lõppenud katsed halvasti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles