Narvas aidatakse uusimmigrantidel kohaneda läbi koolituste

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva.
Narva. Foto: Mihkel Maripuu

Tartu Ülikooli Narva Kolledž kutsub uusi elanikke Ida-Virumaal tasuta uusimmigrantide kohanemiskoolitusele, kus õpetatakse eesti keelt, ajalugu ja elulaadi.

Tartu Ülikooli Narva Kolledž kutsub kursustele «Uusimmigrantide kohanemiskoolitus Ida-Virumaal» kolmandate riikide kodanikke, kes on elanud Eestis vähem kui kolm aastat ning omavad elamisluba.

Infokeskuse Eesti Kodu Narvas juhataja Maritsa Ort täpsustas, et kursus koosneb kahest osast: eesti keele õppest (364 akadeemilist tundi) ja baaskoolitusest (65 akadeemilist tundi). Eesti Kodu Narvas on Eestit ja eesti keelt ning kultuuri tutvustav infokeskus.

Eesti keele õpe vastab A2 tasemele, mis annab võimaluse kasutada keelt igapäevastes suhtlusolukordades, mis nõuavad otsest ja lihtsat infovahetust tuttavatel rutiinsetel teemadel: perekond, töö, haridus. Lisaks õpitakse täitma CVd ja ankeete.

Baaskoolitus sisaldab Eesti ajaloo, ühiskonna ülesehituse ja elulaadi tutvustavaid teemasid. Lisaks toimuvad õppeekskursioonid ja -sõidud Ida-Virumaale.

Uusimmigrantide kohanemisprogrammi korraldamine Ida-Virumaal toimub Euroopa Liidu, Euroopa Kolmandate Riikide Kodanike Integreerimise Fondi ning Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutuse Meie Inimesed toel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles