Kabulis avaldati meelt USA ja NATO vastu

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldajad Kabulis.
Meeleavaldajad Kabulis. Foto: SCANPIX

Täna tulid Kabuli tänavatele sajad inimesed, kes püüdsid karjudes «Surm Ameerikale!» vannutada Afganistani valitsust mitte allkirjastama strateegilise partnerluse lepet USAga.


Uudistevõrgu AFP teatel tulid turbaneid ja plakateid kandvad meeleavaldajad tänavatele Lääne-Kabulis. Lisaks pakti mittesõlmimisele nõudsid nad ka seda, et välisväed riigist lahkuksid.

Plakatitel seisid näiteks kirjad «Surm Ameerikale», «Surm NATO-le», «Sõjaväebaaside lubamine on reetmine» ning ka sõjas hukkunud tsiviilisikute pildid.

«Me oleme siin, et öelda ei strateegilisele partnerlusele USAga ja välismaistele sõjaväebaasidele Afganistanis,» teatas Waheedullah’ nimeline meeleavaldaja AFP ajakirjanikule. «Strateegilisel partnerlusel pole ei šariaadilist ega õiguslikku alust, me ei taha seda.»

Ühendriikide suursaadiku Ryan Crockeri sõnul püsivalt sõjaväebaaside Afganistani jätmine strateegilise partnerluse plaanis ei seisa. President Barack Obama on lubanud juba tänavu koju tuua 10 000 ameerika sõdurit ja kõik lahingüksused Afganistanist välja tõmmata aastal 2014.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles