Ansip: õpetajate palk võib tõusta järgmisel aastal

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Peaminister Andrus Ansip ütles täna riigikogu ees kõneledes, et õpetajate palgatõus võib toimuda juba järgmisel aastal, kuid majanduslik olukord võimaldab avalikus teenistuses kõigil palkasid tõsta.

«Eestis on ju suudetud hoida õpetajate palka Eesti keskmise palga tasemel ja iseenesest on ka see juba saavutus,» sõnas ta

Ansip rõhutas taas, et haridussüsteemis kasutatakse väga palju vahendeid ebaefektiivselt ja koolivõrgu korrastamine aitaks õpetajate palka tõsta ning seda väga olulisel määral.

Ansip lisas, et kui gümnaasiumivõrk korrastada ja Eestis jääks 220 gümnaasiumi asemel alles 54–100 gümnaasiumit, siis selle korrastamise tagajärjel võiks õpetajate palk tõusta 30 protsenti.

«Minu sõnum on ikkagi selles, et ilma koolivõrgu korrastamiseta raiskame vahendeid edasi ja meil on seetõttu väga palju õpetajaid, kes on õnnetud seetõttu, et nende palgad on väikesed, vaatamata sellele, et Eesti maksumaksja maksab hariduse tarvis märksa rohkem kui Euroopa Liidus keskmisena seda tehakse,» sõnas Ansip.

Ta kinnitas, et plaani kallal tehakse tööd ja ideaalne oleks, kui gümnaasiume jääks järgi 54 ja nad kõik oleksid sama head kui Hugo Treffneri Gümnaasium.

«See on ideaal, mille poole püüelda, aga ma ei ole nii suur optimist, et ma arvaksin, et me selle ideaali kunagi ka suudame Eestis reaalsuseks muuta,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles