Saaremaal tungiti kallale taksojuhile

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinnitatud turvavöö.
Kinnitatud turvavöö. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Möödunud nädala reedel tungiti Saaremaal kallale taksojuhile, kellel ei õnnestunud turvavöö tõttu ründaja eest põgeneda.

Vahejuhtum leidis aset reede öösel kell 23.23 Saaremaal, kui Arensburgi takso taksojuht Hillar sai tellimuse aadressile Suve 1, teatas taksojuhtide liit.

Umbes 10 minutit pärast tellimuse saamist kostus kolleegide raadiojaamadest mehe meeleheitel appihüüd. Kõik taksojuhid, kes vähegi said, sõitsid abivajajale taksojuhile koheselt appi. Esimesena jõudis kohale Arensburgi takso juhatuse liige Tõnu Sannik, kes ise on samuti taksojuht.

Juhipoolset ust lahti tehes nägi ta, et ründaja on taksojuhil rinnuli peal ja peksab teda rusikaga näkku. Kannataja sõnul olevat ründaja tahtnud teda, lisaks rusikalöökidele, lüüa ka põlvega näkku. Rünnaku ohvriks langenud taksojuhile tekitati raskeid kehavigastusi pea piirkonda, ninaluumurd jne.

Taksojuhi selgitusel ei saanud ta kohe rünnaku algul ennast moodi kaitsta, abi kutsuda ega sõidukist välja pääseda, sest tal oli seadusekuuleka juhina turvarihm kinnitatud.

Kallaletungi põhjuseks oli taksojuhtide liidu teatel arvatavasti see, et taksojuht ei nõustunud oma kuuekohalisse Chrysleri bussi salongi võtma jalgratast, kuna ratas lõhub, määrib poriga takso salongi ja lahtivõtmata sinna mahugi. Taksojuhi rünnaku täpsemate asjaolude väljaselgitamisega tegeleb edasi juba politsei.

Eesti Taksojuhtide Liit on liiklusseaduse muutmisettepanekud, mis puudutavad taksodes linnasõidul turvarihmade kasutamist, edastanud nii majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile kui ka riigikogu majanduskomisjonile.

Lisaks valmistab liit koostöös IT-firmaga ette avaliku küsitlust, et välja selgitada arvamused ja seisukohad, mis puudutavad taksoteenust, selle paremat kättesaadavust tarbijale jne. Küsitlus viiakse läbi tänavu novembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles