Kihutaja põhjendas kiiruseületamist möödasõiduga

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Kevadel Kuivastu maanteel autoga ligi 140 km/h tunnis kihutanud mees palus kohtult rahatrahvi suuruse vähendamist, kuna leidis, et ei ohustanud lubatud kiirust ületades teisi liiklejaid ja sõitis nii kiiresti möödasõidu sooritamise tõttu.

Politsei karistas mais 27-aastast Taanieli lubatud sõidukiiruse ületamise eest 400 euro suuruse rahatrahviga, kirjutas Meie Maa.

Mees sõitis 29. aprillil Risti-Virtsu-Kuivastu-Kuressaare maantee 92. kilomeetril Chrysler Statusega kiirusel 138 km/h, kuigi antud kohas võis sõita kõige rohkem 90-ga.

Rikkuja kaebas asja edasi kohtusse ja Taavi arvates oli määratud karistus liiga karm, kuna on varem karistamata ja käitus politseiga viisakalt ning oli kaine.

Kohus leidis, et politsei poolt määratud rahatrahv on põhjendatud, kuid lubas mehel trahvi tasuda osade kaupa ja mitte vähem kui 33 eurot kuus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles