Riik võib Simmi käest nõuda põhjustatud kahjude hüvitamist

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Herman Simm
Herman Simm Foto: Peeter Langovits
Herman Simmi tekitatud võimaliku kahju väljaselgitamiseks loodud töörühm leiab, et Simmi tegevuse tõttu tuleb riigi kaitsesüsteeme ringi teha, asja uurijad peavad tõenäoliseks, et riik esitab Simmi vastu võimaliku kahju hüvitamiseks hagi.



Kaitseministeeriumi töörühma avalikus aruandes märgitakse, et eeldatavasti on riigireetmises kahtlustatav Herman Simm andnud välisriigile üle teavet salastatud objektide side- ja valvesüsteemide kohta.

«Turvalisuse huvides on eeldatavasti vajalik nimetatud objektidel ümberehitustööde tegemine. Ei ole välistatud, et teatud riigisaladuse alaliikide ja teiste sensitiivsete objektide puhul võib osutuda vajalikuks nende täielik teisaldamine,» nenditakse aruandes.

Seetõttu peab komisjon enam kui tõenäoliseks, et ka kaitseministeerium esitab Simmi vastu kahjude hüvitamiseks tema kriminaalasja raames tsiviilhagi.

Komisjon lähtub oma töös kriminaalmenetluse seadustiku põhimõttest, et komisjonile laekuva kohtumenetluse andmeid võib avaldada üksnes prokuratuuri loal ja tema määratud ulatuses ja tingimustel, märgitakse aruandes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles