TV3: noored varjavad oma interneti-elu vanemate eest.

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebook
Facebook Foto: SCANPIX

Noortepäeval «Targalt internetis» räägiti netisuhtlusest ja selles varitsevatest ohtudest. Suhtlusvõrgustikes paljastub tihtipeale noorte tegelik elu, mida oma vanematega jagada ei soovita, sinnamaani välja, et püütakse näiteks igati vältida vanemaga sõbrasuhet Facebookis.

Noortepäev «Targalt internetis» keskendus noortele vanuses 10-18 eluaastat. Põhiliselt räägiti noortele seda, et ei tohiks võõrastele avaldada oma pärisnime ega kontaktandmeid, laadida üles paljastavaid pilte, mille üle 10 aasta pärast võiks häbi olla, vahendas TV3 «Seitsmesed uudised».

Oluline on meeles pidada, et internet on sinu teine identiteet.

«Kui sa avaldad oma pärisnime ja räägid selle alt ka juttu, siis sa pead meeles pidama, et inimesed teavad, kes sa oled ja see kõik jääb alles. See on sinu teine identiteet. See on sama, kui ma vaataksin sulle silma ja räägiksin sinuga praegu juttu,» ütles veebiturvalisuse projekti assistent Triin Kangur.

Täna juba 18-aastased noored tunnistasid, et on noorena internetti kasutades teinud vigu, mida on pidanud hiljem kahetsema.

Põhilised suhtluskanalid internetis on Mängukoobas, MSN, Rate.ee ja Facebook, millest viimane peegeldab noorte tegelikku elu ja tegemisi, mida oma vanematega jagada ei soovita.

Kõigi heaolu ja turvalisuse mõttes soovitab Kangur lastega internetitegemistest rääkida ja algkooliealistega teha esimesed surfamised internetiavarustes koos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles