Surmapõlguritest jalakäijatele jagatakse 80 000 helkurit

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helkurita jalakäijaid on pimedal ajal raske märgata.
Helkurita jalakäijaid on pimedal ajal raske märgata. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Maanteeameti helkuri kasutamise kampaania käigus jagatakse maanteedel ilma helkurita liikuvatele jalakäijatele välja  80 000 helkurit.

Täna alustab maanteeamet helkuri kandmise olulisust selgitava liiklusohutuskampaaniaga «Sinu helkur võib päästa elu!», mille eesmärk on inimestele südamele panna helkuri kasutamise vajalikkust ning sellega ennetada pimedas jalakäijate ja jalgratturitega juhtuvaid liiklusõnnetusi, teatas amet.

Liiklusõnnetuste ennetamiseks on maanteeamet politsei- ja piirivalveametile üle andnud 80 000 helkurit, mida jagatakse liiklusjärelevalve korras politsei patrullautodest pimeda ajal asulavälisel teel ohusituatsioonis olevatele jalakäijatele.

Samuti on käesoleval aastal avatud veebikeskkond helkur.ee, mille eesmärk on muuta helkuri kinkimine võimalikult lihtsaks ning mugavaks. Helkuritele pühendatud kodulehte helkur.ee tutvustatakse tele- ja raadioklippides, väli-, sise- ja trükireklaamis ning internetis. Veebikeskkond on nii eesti- kui venekeelne.

Tänavust kampaaniat toetab ka Eesti Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves, kes kutsub inimesi märkama meie kaasteelisi ja hoolitsema selle eest, et nad ka autojuhtidele nähtavad oleksid.

Liiklusõnnetuste statistika põhjal on sügis- ja talvekuud liikluses osalevatele jalakäijatele endiselt kõige riskantsemad. Käesoleva aasta 9 kuu jooksul on asulavälisel teel pimeda ajal vigastada saanud 9 ning hukkunud 3 jalakäijat.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles