Kanaraguu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanaraguu
Kanaraguu Foto: Jaan Heinmaa

280 kcal

4 portsu

25  min

1 spl oliiviõli

u. 600 g kanafileeribasid või rinnafileed

2 punast paprikat, seemned eemaldatud ja ribadeks lõigatud

1 sibul, ühukeselt viilutatud

2 küüslauguküünt, purustatud

2,5 dl kanapuljongit

1 dl valget veini

2 tl hakitud rosmariini

2 sl palsamiveiniäädikat

Lisandiks paku kartuliputru, keedukartuleid, riisi või polentat (maisimannast puder)

Polenta valmista pakendil oleva juhise järgi. Vee asemel võta 2/3 puljongit ja 1/3 piima, Valmis polentapudrule lisa riivitud parmesani ning võid.

Maitsesta kanapalad soola-pipraga ning prae õlis mõlemalt poolt kergelt pruunikaks. Tõsta fooliumisse tahenema. Prae teisel pannil sörtsukeses õlis sibulta ja parikat 5 minuti jagu. Lisa küüslauk ning rosmariin ja prae veel paar minutit. Kalla juurde puljong, vein ja palsamiäädikas. Lase madalamal tulel 10 minuti jagu haududa. Vahepeal valmista eelmainitud lisand. Lõika kanafileed lõigud või fileeribad suupärasteks paladeks. Tõsta taldrikule polentat, riisi või kartuliputru ning serveeri kana ja paprikakastmega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles