Mihkelson: Eesti ja Jaapani suhetel on suur potentsiaal

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil tutvustatakse riigikogu väliskomisjoni liikmetele elektriauto kiirlaadimisseadet.
Pildil tutvustatakse riigikogu väliskomisjoni liikmetele elektriauto kiirlaadimisseadet. Foto: Riigikogu pressitalitus

Riigikogu väliskomisjoni delegatsioon kohtus täna Jaapani visiidi käigus mõjukate parlamendisaadikute ning suurettevõtete esindajatega.

Komisjoni esimehe Marko Mihkelsoni sõnul pakuvad Eesti ja Jaapani väga head suhted palju võimalusi nii poliitiliste kui majanduslike sidemete süvendamiseks, kuna riikide põhiväärtused ja õigusriigi põhimõtete austamine on samad.

Mihkelson rõhutas, et Jaapani visiidi käigus koges väliskomisjoni delegatsioon igal kohtumisel, kui head on Eesti ja Jaapani kahepoolsed suhted. «Meie visiit langes kokku 90 aasta möödumisega Eesti esmakordsest tunnustamisest Jaapani poolt ning 20 aasta möödumisest suhete taastamisest,» mainis Mihkelson.

«Meie tihenenud poliitilised kontaktid ja uute majandustehingute sõlmimine viitavad üha uutele võimalustele tulevikus. Samas on meil veel mõningaid takistusi, nagu näiteks puuduv topeltmaksustamise vältimise leping. Tõstsime selle teema kõigil kohtumistel ja loodetavasti leiab see peagi lahenduse,» rääkis Mihkelson.

Väliskomisjoni delegatsioon, kuhu lisaks Mihkelsonile kuuluvad Enn Eesmaa, Raivo Järvi ja Jevgeni Ossinovski, kohtusid teisipäeval Jaapani parlamendi ülemkoja välis- ja kaitsekomisjoni esimehe Tetsuro Fukuyamaga, alamkoja maa, infrastruktuuri, transpordi ja turismi komisjoni esimehe Yutaka Bannoga, alamkoja väliskomisjoni ühe direktori Makiko Kikutaga, mõjuka opositsioonipoliitiku Taro Konoga ning Jaapani Rahvusvaheliste Suhete Instituudi direktori Yoshiji Nogamiga.

Samuti kohtus delegatsioon Tokios Jaapani majandus-, kaubandus- ja tööstusministeeriumi Euroopa osakonna kaubanduspoliitika büroo direktori Masaru Kankega, Sumitomo Mitsui panga, Toray grupi, Toshiba ja Hitachi esindajatega.

Homme alustab väliskomisjoni delegatsioon töövisiiti Korea Vabariigis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles