Eestis on tõenäolisemad viis hädaolukorda

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õlireostus meres.
Õlireostus meres. Foto: Peeter Langovits

Siseministeeriumi hädaolukordade riskianalüüside kokkuvõtte kohaselt on Eestis tõenäolisemad viis raskete tagajärgedega hädaolukorda: epideemia, ulatuslik küberrünnak, ulatuslik merereostus, ulatuslik rannikureostus ning ulatuslik maapinna, pinnaveekogu või põhjavee reostus sisemaal.

Võrreldes 2008. aastaga on tänaseks nö musta kasti tõusnud epideemiad ja ulatuslik pinnaveekogu või põhjavee reostus sisemaal.

«Epideemiad on viimastel aastatel sagenenud,» selgitas siseminister Ken-Marti Vaher. «Tegemist on tõsiste tagajärgedega ja kõrge tõenäosusega hädaolukorraga.»

Vaher toonitas, et suurt sisemaist reostust pole seni olnud, kuid on olnud mitu väiksemat.

«Need viis on erilise prioriteediga ja ametkondade koostöös planeeritakse samme nende ennetamiseks või tagajärgede leevendamiseks,» sõnas Vaher.

Ministri sõnul valmib 2012. aastal multifunktsionaalne reostustõrjelaev, mis maksab 35 miljonit eurot. Selle laeva valmimine aitab Vaheri kinnitusel aga vähemalt kaheks tõsiseks hädaolukorraks paremini valmis olla.

Siseministeeriumi uuringuga saab tutvuda siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles