Roosimägi: Eesti lenduri vabastamiseks tuleb talitada tasa ja targu

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Roosimägi.
Urmas Roosimägi. Foto: Urmas Luik

Praegu reservis olev brigaadikindral Urmas Roosimägi leiab, et enne apellatsioonikohtu otsust ei ole Eestil mõtet sildu põletada ja Tadžikistani suunas teravaid avaldusi teha.

Roosimäe sõnul on küsimus tegelikult selles, miks Tadžikistan seda üldse tegi, kuna lendurite vangistamisest on neil ainult kaotada, kirjutab Õhtuleht.

Ta usub, et lenduriskandaali taga on autoritaarse riigi ametnike ja PRi apsakas. Erukindral nendib, et kuna lennukid on ilusad, võis keegi jõustruktuuridest neid lihtsalt endale tahta.

«Samas on üsna tõenäoline, et kuluaarides tehakse ettepanek, et lendurid vahetataks paar aastat tagasi kinni peetud Tadžiki kõrgete riigiametnike narkokaubitsejatest võsukeste vastu, kes Venemaal kümneks aastaks vangi mõisteti,» sõnas Roosimägi.

Roosimägi ütleb, et Eesti diplomaadid ei peagi olukorra lahendamisse jõuliselt sekkuma, kuna Venemaa survel lahendatakse konflikt rahumeelselt.

«Ei saa ju olla nõnda, et Vene kapten pääseb vabadusse ja Eesti kodanik jääb vangi,» nendib ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles