Keskerakonnast lahkujaid on partei väidetust enam

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk Keskerakonna kongressilt.
Hetk Keskerakonna kongressilt. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Kui eelmisel nädalal kinnitas Keskerakonna pressiesindaja Taavi Pukk, et pärast erakonna kongressi on parteist lahkunud vaid 11 liiget, siis tegelikult on see arv märksa suurem. Ainuüksi Kiviõli linnas esitas septembris lahkumisvalduse 13 inimest.

Septembris esitas parteist lahkumiseks avalduse 13 Kiviõli osakonna keskerakondlast, kellele praeguseks on lisandunud veel paar liiget, kirjutab Põhjarannik. Lahkumise põhjuseks on partei keskjuhatuse soovimatus kohaliku osakonnaga arvestada, mis on laienenud ka linnajuhtimisse, kus erakonna kohalikku organisatsiooni arvesse ei võeta.

Samas kinnitas Keskerakonna pressiesindaja eelmisel nädalal ERR uudistele, et kuigi Edgar Savisaare tagasivalimisega tipnenud Keskerakonna kongressi oodati erakonnas pettunud liikmete märkimisväärsemat lahkumist, on erakonnast lahkunud seni vaid 11 liiget.

Keskerakonna pressiesindaja Taavi Puki selgituse kohaselt on vahe ilmselt tekkinud sellest, et kõiki lahkumisavaldusi ei ole partei keskkontoris registreeritud. «Ma sain need andmed meie Tallinna büroost ja kuna nädal või paar pole juhatuse koosolekut olnud, kus need (lahkumisvaldused – toim) registreeritakse, siis ei ole andmeid uuendatud,» selgitas ta. Küsimusele, kas võib arvata, et tegelik erakonnast lahkujate arv on suurem kui 11, vastas Pukk: «Ilmselt tuleb midagi juurde, aga ma ei usu, et siin midagi hullu on.»

Keskerakonna juhatus koguneb täna õhtul ning Puki sõnul võidakse ka sel kohtumisel parteist lahkujate avaldusi läbi vaadata.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles