Juuni: Kiku jätab rahvale lootuse

Priit Pullerits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristina Šmigun-Vähi tütar Victoria-Kris kaalus seekord tippsuusatamise üles. Siiski pole võimatu, et Vancouveri OMil saab ta juba ema võistlustele pealtvaatajana kaasa elada.
Kristina Šmigun-Vähi tütar Victoria-Kris kaalus seekord tippsuusatamise üles. Siiski pole võimatu, et Vancouveri OMil saab ta juba ema võistlustele pealtvaatajana kaasa elada. Foto: Joosep Martinson / Õhtuleht

See oli Eesti aasta sünnitus, ehkki toimus Ameerikas: kahekordne olümpiavõitja Kristina Šmigun-Vähi tõi juunis ilmale tütre Victoria Krisi.


Kohe tekkis küsimus: kas nüüd on suurel suusatamisel kriips peal? Otsus, kas asuda 2010. aastal Vancouveri olümpial veel ühte medalit püüdma, tuleb veebruaris, on lubanud Šmigun-Vähi.



Isegi kui otsus tuleb jaatav, jääb küsimus, kas lootus medal võita on ikkagi reaalne.



On küll. Šmigun-Vähi hiljutine suurrivaal tšehhitar Kateřina Neumannová sünnitas tütre Lucie 2003. aasta juulis. Pisut rohkem kui poolteist aastat hiljem võitis ta MK-etapi ning kaks ja pool aastat pärast sünnitust tuli Torinos 30 km sõidus (kus Šmigun jäi kaheksandaks) olümpiavõitjaks.



Venemaad esindav Julija Tšepalova pidas tütre Olesja sünni tõttu pooleteiseaastase võistluspausi, kuid võitis juba esimesel hooajal pärast suurde sporti naasmist kaks MK-etappi.



Lihtsurelikud peavad oma šanssi Šmigun-Vähi vastu ootama palju vähem. Juba pooleteise kuu pärast on neil võimalus võrrelda oma suutlikkust tema omaga Tartu maratonil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles