ERR: Võru korravalvurid on uue politseimaja ootuses lootust kaotamas

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei. Foto on illustreeriv.
Politsei. Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Töötingimused Eesti sisejulgeoleku asutustes on praegu väga erineval tasemel - moodsate politseimajade kõrval leidub politseitööks täiesti sobimatuid sajanditaguseid ehitisi, millest üks markantsemaid näiteid on Võru politseijaoskond.

Jaoskonna tõeline pärl asub uuemas juurdeehituses, kus on kinnipidamisruumid, kuhu toimetatakse peamiselt tänavatelt üles korjatud joodikuid ning milles olev lõhn meenutab kõige rohkem nõukogude perioodi ühiskondlikes tualettides valitsenud ajastuhõngu, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Ebasobilikud tingimused on politseinikke kimbutanud ka mujal, kuid suuremalt jaolt on nendes linnades ehitus juba käimas või projekteerimisel. Järgmisel aastal valmivad haldushooned Jõhvis, Valgas, Narvas, Jõgeval ja Kuressaares ja kavandamisel on ka Tartu, Pärnu ja Lasnamäe hooned.

Riigi Kinnisvara aktsiaseltsi kommentaaris on öeldud, et Võru osas käib koostöös siseministeeriumiga olukorra analüüs, kas soodsam on maja ehitada või siiski üürida, kuid arvestades valitsuse senist vastuseisu majaehituseks raha eraldada, on korrakaitsjate ainsaks lootuseks ümber kolida rendipindadele.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles