Ida-Viru kaitsepolitseinikud saavad kolleegidest rohkem palka

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Postimees.ee.

Siseministeerium soovib järgmiselgi aastal maksta Ida-Virumaal ja Harjumaal töötavatele kaitsepolitseinikele kõrgemat palka.

Vabariigi valitsusele esitatud määruses põhjendatakse Ida-Virumaal töötavate kaitsepolitseinike kõrgemat palka regiooni strateegilise tähtsusega riigi julgeolekule. Seetõttu soovib siseministeerium maksta sealsetele julgeolekutöötajatele koguni veerandi võrra suuremat palka.

Harjumaal ametis olevate kaitsepolitseinike palk on määruse järgi 15 protsendi võrra kõrgem. Seda põhjendatakse ametnike keskmisest suurema töökoormuse ja keerulise ning vastutusrikkama tööga. Kaitsepolitsei on viimastel aastatel paistnud Harjumaal silma Tallinna linnavõimuga seotud korruptsioonijuhtumite paljastamisega.

Siseministeeriumi teatel pole tegu palgatõusuga, vaid määrus kehtestab Ida-Virumaa ja Harjumaa kaitsepolitseinikele kolleegidest suuremad palgad. Määruses seisab, et samas ulatuses on kaitsepolitseinike palku nimetatud piirkondades suurendatud ka eelnevatel aastatel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles