Soovid alanud aastaks: tervist, inimlikkust, kainet meelt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Kurski (27, vasakul) sõnul oli kõige toredam see, et tema poeg läks lasteaeda. «See oli meie peres suur sündmus! Ise läksin tagasi tööle ja need olidki läinud aasta toredad ja tähtsad sündmused,» rääkis ta. Pildil on Kursk oma kolleegi Tanel Paavoga.
Kelly Kurski (27, vasakul) sõnul oli kõige toredam see, et tema poeg läks lasteaeda. «See oli meie peres suur sündmus! Ise läksin tagasi tööle ja need olidki läinud aasta toredad ja tähtsad sündmused,» rääkis ta. Pildil on Kursk oma kolleegi Tanel Paavoga. Foto: Toomas Huik

Valdavalt rusuvate märksõnadega meelde jäänud aasta järel ootavad Tallinnas ja Kuressaares küsitletud inimesed lisaks majandusolukorra paranemisele üldinimlike väärtuste esilekerkimist – lahkust, rahulikkust ja kainet meelt.


Mida head oli teie jaoks lõppenud aastas ja mida ootate uuelt?


Tanel Paavo (26)


Läinud aasta jääb positiivses mõttes meelde eelkõige spordisündmusi meenutades. Loomulikult Gerd Kanteri kullavõit. Uuelt aastalt loodan, et inimestel läheks majanduslikult paremini. Ma ei pea ise otseselt majanduse raske seisu pärast muretsema, sest olen piisavalt kindlustatud, aga inimesed peaksid meeles pidama, et tuleb ikka säästa ja kokku hoida. Kokku hoida igas mõttes.



Urve Kukk (41)


Aasta oli raske selle poolest, et kaotasin isa, aga see on paratamatu... Kokkuvõttes oli tegemist keskmise aastaga, ja on ju nii, et inimesed teevad ise oma elu raskeks, võttes liiga palju kohustusi. Kes on kaine peaga mõelnud, sellel ei tohiks probleeme olla.



Ikka me ju kõik loodame, et uus tuleb parem ja ilusam. Tuleb optimist olla. Isegi kui on raske, tuleb pea püsti hoida, sest keeruline aeg läheb mööda. Elus on ikka vaheldumisi tõusud ja mõõnad ning positiivsusega tuleb püüda oma elu lihtsalt kergemaks teha. Oluline on mitte võtta endale lisakohustusi.



Inimene on juba kord selline, et kui on hästi, siis soovib ta oma elu veel paremaks muuta. See aga toob kaasa kulukaid kohustusi. Tuleb säilitada kaine meel ning arutleda, kas tulen selle koormaga toime ka näiteks paari aasta pärast. Mul on kodus kolm last, kel kõigil omad soovid, aga tuleb lastega rahulikult rääkida, neile olukorda selgitada ning nad saavad sellest aru.



Sergei Volkov (56)


Tore aasta oli! Midagi ei saa pahasti öelda! Kõige rohkem jäid meelde spordisündmused. Gerd Kanterist ja olümpiast pole mõtet rääkidagi, see on juba päris kauge minevik, aga tubli poiss! Tõi Eestile kulla ära! Läinud aastal Andrus Veerpalu nii tubli ei olnud, aga keda Anatoli Šmigun nüüd treenibki...? Jah, Aivar Rehemaa! Väga tubli poiss, suurepärane! Temale soovin palju edu tulevikus!



Uuest aastast loodan seda, et kriis saaks lõpuks läbi. Tunnen seda selgelt omal nahal ja võiks juba kergemaks minna. Loodan, et töökohad inimestel ikka säilivad ja makstakse ka korralikult pensione edasi.



Olga Kadotšnikova (63)


Kõige rohkem tunnen heameelt selle üle, et poeg sai oma kodu eest pangale kõik tagasi makstud. Mul oli selle pärast nii suur mure, aga see on nüüd lahenenud. Nüüd on süda kerge. Tervis on korras ja see on väga hea.



Uuelt aastalt ei oskagi ma midagi erilist oodata. Olen eluga rahul, saan pensioni, mille eest suudan ära maksta maksud, osta toitu ja lihtsalt elada. Kõige tähtsam on, et jaguks endale ja lähedastele tugevat tervist. Tervist ja jõudu soovin ka kõigile Eestimaa inimestele.



Elfriede Pavel (76)


Aastal ei olnud viga, sai aega teatrites ja kont­sertidel käia. Aasta suurim sündmus oli kindlasti see, et ma jäin kooli koristaja kohalt lõpuks ometi pensionile. See annab mulle palju rohkem vabadust.



Uuelt aastalt ootan kõige rohkem head reisi Kesk-Norrasse. Maksin selle eest juba juunis raha ära ja sain nii kümme protsenti odavamalt. See reis on minu suur unistus. Sest omal ajal sai Nõukogude Liidus küll reisitud, kuid Norra on minu elus esimene välisriik.



Richard Noor (63)

Minu jaoks oli täiesti keskpärane aasta, olen töötav pen­sio­när ja minu elus polnud sel aastal mitte midagi säravat.



Uus aasta võiks seetõttu tulla veidi parem. Ma sain tavalisest pensionieast varem pensionile ja väikesest pensionitõusust küll ära ei ütleks. Ja uuelt aastalt soovin veel seda, et inimestel ikka töökohti oleks, noored kardavad praegu selle pärast väga.



Tuuli Sööt (27)


Sellel aastal polnud väga viga, sain lõpuks ometi kätte nii-öelda täiskasvanute juhiload. See oli kindlasti minu jaoks oluline asi. Uuelt aastalt ei oska aga muud soovida, kui et töökoht ikka alles jääks. Ma töötan antiigialal.



Koit Pärn (18)


Selles aastas oli minu jaoks kõige suurem asi, et ma õppisin rohkem Jumalat tundma.


Ja nii läheb iga aastaga aina paremaks. Enne Jumalaga tutvumist olin paras pätt, käisin koolis pättide klassis. Aga pärast seda, kui mul ninaluu puruks löödi, leidsin teise elu. Seetõttu on minu ainus väljakutse tulevikus see, et saaksin inimestele üha rohkem Jumala armastust jagada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles