Reformierakond kerkis taas reitinguliidriks (37)

Urmas Jaagant
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
 

Seitse nädalat enne riigikogu valimisi näitab Postimehe tellitud Kantar Emori erakondade toetuse uuring viimase aja poliitiliste sündmuste taustal kaht tähelepanuväärset muutust, millest ühe mõju ilmselt jaanuaris veel täies mahus ei avaldugi. Esiteks on Reformierakond tabelis tagasi saanud liidrikoha. Teiseks: viimased paar kuud üle kaheksaprotsendilise toetusega Eesti 200 reiting on langenud alla seitsme protsendi.

Kantar Emori uuringus oli detsembris enne pühi omajagu ajalooline moment, mil Reformierakond kaotas esimest korda Keskerakonnale oma liidripositsiooni. Oravate reiting langes kuuga lausa kuus protsendipunkti.

Nüüd on Keskerakonna paariprotsendipunktilise reitingulanguse ning Reformierakonna pooleteiseprotsendipunktilise reitingutõusu toel viimane tagasi tabeli tipus. Reformierakonda toetas jaanuaris 24,4 protsenti küsitletutest, Keskerakonda 23,3 protsenti.

Kommentaarid (37)
Copy
Tagasi üles