Vargad viisid kirikust armulauaveini ja korjanduskarbi

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korjanduskarp.
Korjanduskarp. Foto: Henn Soodla / Pärnu Postimees

Vargad varastasid pühapäeval Kuressaare Laurentiuse kiriku käärkambri võtme, tungisid pärast advendikontserti pühakotta ja viisid minema raha täis korjanduskasti ja armulauaveini.

«Kiriku käärkambrist varastati kirikuvõti ja selle võtmega mindi kirikusse sisse,» selgitas Saarte Häälele Laurentiuse koguduse õpetaja Anti Toplaan.

Lahkudes keerasid vargad ukse taas korralikult kinni. «Ju nad lootsid kontserdiraha saada,» arvas kiriku perenaine Hilda Tarkmees, kes eile hommikul kirikusse tulles lõhutud korjanduskastid leidis.

Tarkmehe sõnul olid kurjategijad katki teinud laua, mille sahtlisse inimesed laululehtede eest raha panid. Kuna lauasahtel oli lukus, keerati laud kummuli ja lõhuti sahtlipõhi ära. Sama laua taga müüdi pühapäeva õhtul advendikontserdi pileteid ja võimalik, et vargad lootsid saada kogu piletitulu. Sahtlis oli siiski vaid laululehtede eest annetatud raha.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles