TV3: puuetega inimeste toetusraha hilinemine lõppes kahe noomitusega

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Puuetega inimeste toetusraha hilinemine lõppes kahe noomituse määramisega, millega Liikumispuuetega inimeste liidu juht rahul ei ole.


Ent sellega ei ole otsas kõik mured. Nimelt peavad apteegid selgitama inimestele, miks ühe määruse hilinemise tõttu tuleb neil maksta rohkem, kui ravimid tegelikult maksavad, vahendasid TV3 «Seitsmesed uudised».

Eelmisel aastal hilinesid ja paljudele on siiani täielikult välja maksmata puuetega tööealiste inimeste toetus. Paljud said hilinemisega ka pensioni.

Kantsler ja asekantsler said ka noomituse, millega nad ka nõus olid ja viga tunnistasid.

Riigikogu liikme Marika Tuusi sõnul on süüdi siiski Maret Maripuu ise, et ta üldse uue korra nii viimasel hetkel vastu võttis ja asju ei jälginud.

Maripuu pareerib, et talle lihtsalt ei räägitud.

Liikumispuuetega inimeste liidu juht Auli Lõoke pole täna esitatud järeldustega üldse rahul. Esiteks oleks ta tahtnud, et inimestele oleks varem olukorrast räägitud. Teiseks, et riik võtaks mõningast vastutust.

Hilienud määrus põhjustab probleeme ka ravimite ostmisel. Kui riik oleks ühe vajaliku määruse õigel ajal valmis saanud, siis oleks apteegiravimite hind tõusnud vähem. Sotsiaalministri sõnul jäi asi haigekassa taha. Haigekassa sõnul võinuks ministeerium kiiremini tegutseda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles