Simson: riigikogulase lisatöö ei tohi takistada saadiku põhiülesandeid

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu.
Riigikogu. Foto: Mihkel Maripuu

Keskfraktsiooni esimees Kadri Simson leiab, et riigikogu liige kui rahva esindaja peab olema valmis selleks, et tema amet on rohkem kui täiskohaga töö. See, kui palju riigikogulane võib oma põhitöö kõrvalt millegi muuga tegeleda, sõltub aga eelkõige selle lisatöö olemusest.

Simson ütles, et avalikkuse huvi silmas pidades võiks arutada ka selle üle, kuidas seaduses täpsustada riigikogulaste puhkuse küsimust, vahendas ERR Uudised.

Simson sõnas, et on ameteid, mis toetavad ja mitmekesistavad saadikut tema töös, kuid kriitiliselt tuleks hinnata aga seda, et lisatöö ei takistaks saadiku põhiülesandeid ega kahjustaks parlamendi usaldusväärsust.

«Saadik kui rahva esindaja peab olema valmis selleks, et tegemist on enam kui täiskohaga tööga,» ütles Simson kuid nentis, et paraku on nii, et kodanikel on tavaliselt võimalik poliitikaga tegeleda töövälisel ajal, mis omakorda eeldab, et saadikud kohtuvad valijatega nädalalõppudel ning õhtusel ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles