Talvised teeolud põhjustasid Virumaal viis liiklusõnnetust

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklusõnnetus
Liiklusõnnetus Foto: Politsei

Kui eile oli Ida-Virumaal põhjust rääkida tugevast külgtuulest ja süvenevast pinnatuisust, mis tõi kaasa teeolude halvenemise, siis ehkki hommikuks oli tugev tuul ja tuisk raugenud, juhtus Ida-Virumaal päeva jooksul viis liiklusõnnetust, milles kahes said vigastada kolm inimest.

Kella 7.30 ajal juhtus liiklusõnnetus Ida-Virumaal Lüganuse vallas Kõrkküla-Erra tee 6. kilomeetril, kus sõiduauto Ford, mida juhtis alkoholijoobes juhtimisõiguseta 19-aastane Ivar ei tulnud talvistes oludes toime auto juhtimisega ning sõitis teelt välja kraavi.

Juht ja autos viibinud kaasreisija, 20-aastane meesterahvas, said vigastada ning toimetati Ida-Viru Keskhaiglasse, kust nad hiljem kodusele ravile lubati.

«Oli puhas vedamine, et juhtimisoskusteta alkoholijoobes juhi poolt juhitud auto teelt välja sõites ratastele jäi, sest vastasel juhul oleks õnnetuses osalenute vigastused veelgi tõsisemad olnud. Ükskõiksest suhtumisest oma tervisesse ja ellu räägib seegi asjaolu, et kinnitamata olid ka turvavööd,» ütles vanemkonstaabel Roman Kozlov.

7.38 ajal juhtus liiklusõnnetus Jõhvis Rakvere tänaval maja nr 18 juures, kus sõidurea vahetamisel põrkasid kokku 32-aastane Ermo juhitud sõiduauto Toyota Corolla ja 43-aastane Gennadi juhitud Kia Sportage. Inimesed kannatada ei saanud.

7.40 ajal juhtus liiklusõnnetus Jõhvis Rakvere tänaval maja nr 18 juures, kus sõidurea vahetamisel põrkasid kokku sõiduauto Škoda, mida juhtis 21-aastane Mark ja 19-aastase Knuti juhitud sõiduauto Opel. Inimesed kannatada ei saanud.

Juba kella 9.30 ajal juhtus Ida-Virumaal Sonda vallas Sämi-Sonda-Kiviõli tee 1,5. kilomeetril liiklusõnnetus, milles 36-aastase Vaino juhitud Volkswagen Caddy sõitis otsa tee keskel jalgrattal liikunud 49-aastasele alkoholijoobes Vahurile.

9.50 ajal toimus liiklusõnnetus Kukruse-Tammiku tee 6. kilomeetril, kus 32-aastane Sergei ei tulnud talvistes oludes toime sõiduauto Honda Civicu juhtimisega ning kaldus vastassuunavööndisse, kus põrkas kokku sõiduauto Ford Transitiga, mida juhtis 32-aastane Sergei.

«Liiklusõnnetuses osalenud inimesed vigastada ei saanud, küll aga tuleb avariiohtlike olukordade vältimiseks talviste teeolude puhul valida sobiv sõidukiirus,» ütles Kozlov.

«Kuigi enamik sõidukijuhte on talviste ja muutuvate teeoludega sel talvel juba harjunud ning sellest tulenevalt muutnud ka sõidustiili, on siiski neid, kes ohutunde kõrvale jätavad, kiirustavad ja liiklusohtlikke olukordi tekitavad. Valed valikud aga toovad kaasa traumad ja materiaalse kahju,» ütles vanemkonstaabel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles