Ansip: kavatsen jätkata peaministrina

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip
Andrus Ansip Foto: Stanislav Moshkov/Den za Dnjom

Peaminister Andrus Ansip ütles tänasel valitsuse pressikonverentsil, et ta pole mõelnud uutele ametikohtadele ja kavatseb jätkata peaministrina, kuigi on pakutud, et temast võib 2014. aastal saada järgmine Euroopa Komisjoni volinik.

«See küsimus pole kohane, sain peaministriks alles aprillis ja oleks kummaline, kui mõtlen muudest ametitest. Tahan töötada peaministrina nii kaua kui suudan ja jätkan selles ametis,» sõnas Ansip. «Praegu on volinik Siim Kallas ja tal on veel võimalus aastaid ja aastaid seda ametit pidada.»

Ansip lisas, et eurokomisjoni voliniku võimalike kandidaatide peale on praegu väga vara mõelda, ent ta uskus, et väärilisi kandidaate leitakse Eestis küll. Ta pidas sotside juhi Sven Mikseri teemapüstitust hoopis sooviks kriitikute tähelepanu endalt ära juhtida.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna liider Sven Mikser ütles laupäeval erakonna volikogul aastat kokku võttes, et võimuliidu ümbertegemise aeg saabub pärast 2013. aasta kohalikke ja enne 2014. aasta europarlamendi valimisi, sest koalitsioonipartnerite vahel detailideni kokku lepitud võimujaotuse põhimõtete hulgas ei leidu silpigi kõige ihaldusväärsema, Euroopa Komisjoni voliniku kandidaadi kohta.

Mikseri sõnul on volinikukoht ainus positsioon, kuhu saab paigutada senisest tööst tüdinud peaministri nii, et see tunduks edutamisena.

Ansip valiti Reformierakonna juhiks 2004. aasta lõpus ja valitsust on ta juhtinud alates 2005. aasta aprillist.

Uus volinik saab ametisse 2014. aasta sügisel pärast suviseid Euroopa Parlamendi valimisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles