Kultuuriminister nahutas taas meediat

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuriminister Rein Lang
Kultuuriminister Rein Lang Foto: Liis Treimann

Reing Lang rääkis intervjuus ETV saates «Pealtnägijale», et Eestis on suur probleem kommunikatsiooniga ja palju vajalikku informatsiooni ei jõua inimesteni, sest meedia sellest ei huvitu.

Lang ütles, et valitsusel on oma tegevuse tõttu üsna palju informatsiooni käes ja seetõttu teatakse paljusid asju ka ilmselt rohkem, kui tavalugeja või tavatelevaataja.

«Minu meelest on Eestis üks suur probleem kommunikatsiooniga - see informatsioon, mis on olemas valitsusel ja mida valitsus ka tegelikult väga tahab oma inimesteni edastada, sinna ei jõua. Ei jõua sellepärast, et sellest ei huvitu tegelikult meedia,» ütles Lang.

Lang ütles, et on tänase meediamaastiku osas üsna kriitiline, vahendas ERRi uudisteportaal. «Väga paljud toonased ajakirjandusjuhid on ju ajakirjanduspõllult lahkunud, kes poliitikasse, kes riigiametisse, kes kuhugi mujale ja minu meelest asemele on tulnud uus põlvkond, kelle eetilised ja väärtushinnangud ei ole olnud päris paigas.»

Lang vihjas, et nii mõningatelegi meediajuhtidele on peamiseks muutunud raha. «Kui papp muutub peamiseks, siis on kuri karjas. See seab kahtluse alla ajakirjanduse väärtushinnangud tervikuna. Ja kui kõik on ostetav ja müüdav, siis on midagi korrast ära.»

Eesti rahva püha üritus ehk ERM

Pikale veninud Eesti Rahva Muuseumi ehitamise osas ütles Lang, et selle ehitamine Tartusse Raadile on hea idee. «Me oleme seda isegi uurinud sotsioloogiliste meetoditega ja inimesed väga ootavad seda.»

Lang usub, et kui muuseum ükskord valmis saab, hakkavad seal ka turistid käima. «Paljud asjad maailmas on ehitatud mingitesse kohtadesse, mis annavad sellele kohale uue elu. Tartu ei ole ju mingisugune küla, Tartu on Eesti suuruselt teine linn, ülikoolilinn ja vaimsuse linn, nii et see ei ole sugugi mingi teadlaste projekt, vaid kindlasti ka Eesti rahvale väga oluline projekt.»

«See on riigikogu otsusega maha pandud, et see Tartusse Raadile tuleb, me oleme selle ehituse alustamisega oluliselt hiljaks jäänud, kui vaadata neid dokumente, mis riigikogus vastu võeti. Ma väga loodan, et selle nurgakivi paneme järgmise aasta alguses ära,» sõnas Lang.

Lang lisas, et ehitus algab ka hoolimata sellest, kas Euroopast saadakse raha või mitte. «See on Eesti rahva püha üritus, see tuleb lõpuni viia.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles