EELK peapiiskop: tänavu oli ühiskonnas palju vaimset otsimist

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EELK peapiiskop Andres Põder.
EELK peapiiskop Andres Põder. Foto: Peeter Langovits

Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku (EELK) peapiiskop Andres Põder tõdes, et lõppeval aastal oli ühiskonnas materiaalsete probleemidega tegelemise kõrval ka palju vaimset otsimist.

Andres Põder rääkis «Aktuaalsele kaamerale» antud aastalõpu intervjuus, et kirikute remont on tõsine ja raske rist, mis lasub nii kirikul kui kogu ühiskonnal ja riigil, sest kirikud on  meil enamasti kõik muinsuskaitse objektid ja nende säilitamine on meie kõigi kohus, vahendas ERR Uudised.

«Aga mulle tundub, et möödunud aastal oli hästi palju ka vaimset otsimist - toimusid diskussioonid, miline peaks kirik olema, milline on tulevikutee, kuhu suunduda, toimusid suured diskussioonid mitme võistleva deklaratsiooni või petitsiooni vahel ja selle taha tulid omad inimesed,» selgitas Põder.

Ta lisas, et aasta jooksul on toimunud ka väga pingeline töö kiriku arengukava koostamisel. «Sinna on haaratud sajad inimesed, tänapäevane arengukava on omaette teadus, seal on analüüsitud metoodikat, kuidas seda täpselt koostada, on kogutud piisavalt informatsiooni, mille alusel analüüsida arenguid ja just aasta lõpul sai esimene versioon kaante vahele,» rääkis peapiiskop.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles