Hvostov: lõppev aasta oli illusioonide purunemise aasta

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrei Hvostov.
Andrei Hvostov. Foto: Peeter Langovits

Kirjanik Andrei Hvostovi hinnangul oli mööduv aasta paljudele illusioonide purunemise aasta ning inimesed on justkui muutunud numbrite-usku.

Hvostov rääkis ETV saates «Jõulutunnel», et ta on tänavu hoolega jälginud Eesti hariduselus toimuvat, vahendas ERR Uudised.

«Mulle ei meeldi see üldse, üks probleem on üleminek eesti õppekeelele vene koolides, mis on iseenesest väidetavalt hästi ettevalmistatud, aga sellest hoolimata lapsevanemad ja pedagoogid pole rahul, objektiivselt mind häirib, et Eesti poliitikud ja ametnikud ütlevad, et lapsevanemad ja õpetajad on kõigest valesti aru saanud ja tegelikult probleemi pole,» selgitas kirjanik.

Õpetajate palkade juures on tema hinnangul probleem eelkõige mitte palganumbri suuruses, vaid pigem selles, kui palju peab õpetaja tööd tegema, et oma palk kätte saada.

Lisaks õpetajate töökoormus Hvostovi sõnul ilmselt suurte koolide probleem ning lahenduste leidmisel peakski keskenduma suurtes koolides toimuvale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles