Paluoja: Liibanonist päästetute elu on jätkunud nii hästi kui võimalik

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madis Paluoja koos elukaaslase Mari-Liis Luugiga
Madis Paluoja koos elukaaslase Mari-Liis Luugiga Foto: Raigo Pajula

Tänavu 23. märtsist kuni 15. juulini koos kuue kaaslasega Liibanonis pantvangis olnud Madis Paluoja ütles, et kogu reisiseltskonna elu on pärast pääsemist jätkunud nii hästi kui sellises olukorras võimalik.

«Ma ei tea, et kellelgi oleks silmanähtavaid terviseprobleeme, kõik teevad tööd samal erialal, millega enne tegelesid. Loomulikult tagasilööke on suuremal või vähemal määral, see on paratamatus,» rääkis Paluoja Vikerraadio aastalõpusaates «Lõpp hea, kõik hea», vahendas ERRi uudised.

Paluoja sõnul annavad röövitud endale aru, et nemad said vangistuses vähemalt mingilgi määral toimuvat juhtida, kodus ootavate lähedaste teadmatus ja võimetus midagi teha tekitas aga tunduvalt suuremat emotsionaalselt pinget.

Pääsemise järel neid tabanud meediatähelepanu oli aga üllatavalt suur: «Meie seitse, kes me oma igapäevases tegevuses ei puutu kokku ei meedia ega üldsuse tähelepanuga, loomulikult arvasime, et tuleme vaikselt ühe liinilennuga keset ööd ära ja keegi ei pane tähele, aga selles tähelepanus oli kindlasti omajagu ka positiivset üllatust lisaks negatiivsele üllatusele.»

Kui endine pantvang nüüd uudistest kuuleb, et Liibanonis on keegi rööviga seoses tabatud, on tal selle üle hea meel, sest üks oht on piirkonnas sellega vähem, samas ei tunne Paluoja enda sõnul kahjurõõmu ega kättemaksuhimu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles