Jaapani kaguosa raputas 7-magnituudine maavärin

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapanlanna Tokyo Disneylandis, kus tuhanded inimesed veetsid aasta esimese päeva.
Jaapanlanna Tokyo Disneylandis, kus tuhanded inimesed veetsid aasta esimese päeva. Foto: SCANPIX

Jaapani kaguosas asuvat Izu saarestikku raputas täna maavärin, mille tugevuseks Richteri skaala järgi mõõdeti 7 magnituudi.

Kohaliku aja järgi kell 14.28 (Eesti aja järgi 7.28) aset leidnud maa-aluste tõugete epitsenter asus Torishima lähistel, jäädes 560 kilomeetrit Tokyost lõunasse, vahendas AFP.

Jaapani meteoroloogiateenistuse teatel oli hüpotsener 370 kilomeetri sügavusel, USA geoloogiateenistuse (USGS) andmetel 348 kilomeetri sügavusel maa sees.

Ametivõimud pole praeguse seisuga tsunamihoiatust edastanud.

Rongiliiklus ja lennukite saabumine-lahkumine Tokyo ümbruses jätkub tõrgeteta.

Tokyo Disneylandi pressiesindaja sõnul ei pannud teemapargi külastajad maavärinat ilmselt tähelegi, pärast mõne atraktsiooni automaatset väljalülitust läks kõik tavapärases rütmis edasi.

Keiser Akihito ütles oma tänavuses uusaastakõnes, et riik elab tänu märtsi maavärinale ja tsunamile ning ka muudele probleemidele läbi keerulisi aegu. «Loodan, et inimeste südamed on koos kannatanutega ja et kõik on visad ning teevad koostööd säravama homse ülesehitamiseks.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles