Maripuu sai palganumbri selgeks

Mirjam Mäekivi
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maret Maripuu
Maret Maripuu Foto: Peeter Langovits

Eile õhtul telesaates «Värske Ekspress» oma palganumbri meenutamisega jänni jäänud sotsiaalminister Maret Maripuu teatas täna, et teenib koos lisatasuga 74 818 krooni kuus.


Maripuu, kes soovitas tema palganumbri huvilistel endale e-kiri saata, vastas Äripäeva kirjale, et riigikogu ja presidendi poolt nimetatavate riigiametnike ametipalkade seadusega on paika pandud, et ministrite ametipalk on Eesti keskmise palga ja sama seadusega kehtestatud vastava koefitsiendi korrutis, kirjutab

aripaev.ee

.



Koefitsiendiks on 5,5 ning sama seaduse alusel makstakse ministritele lisaks igakuiselt 20 protsenti ametipalgast esinduskuludeks.



Alates selle aasta algusest on Maripuu brutopalk 62 348 krooni, esinduskulu küünib 12 470 kroonini kuus.



Isikliku sõiduauto kasutamise kompensatsiooni Maripuul pole, kuid ministri kasutuses on ametiauto koos autojuhiga. «Mobiiltelefoni kulud tasutakse ministeeriumi poolt, limiite ei ole,» lisas sotsiaalminister.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles