Eesti-Venemaa pensionilepe ratifitseeriti riigiduumas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskvas asuv riigiduuma hoone.
Moskvas asuv riigiduuma hoone. Foto: SCANPIX

Venemaa riigiduuma ratifitseeris reedel Eesti-Vene pensionikindlustuse koostöölepingu, teatas duuma ametlik internetikülg.

«Kokkulepe vastab igati Venemaa ja meie rahvuskaaslaste huvidele, kes elavad Eesti territooriumil,» leidis Venemaa tervishoiu ja sotsiaalarengu aseminister Juri Voronin.

Venemaa peaminister Vladimir Putin allkirjastas valitsuse otsuse saata lepe ratifitseerimiseks riigiduumasse novembris. Sotsiaalminister Hanno Pevkur ja Venemaa suursaadik Eestis Juri Merzljakov allkirjastasid pensionikindlustuse koostöölepingu Tallinnas 14. juulil ja riigikogu ratifitseeris selle 28. septembril.

Sotsiaalkindlustusameti teatel on alates 16. oktoobrist Eesti ja Venemaa elanikel, kes on Eesti või Vene kodanikud või kodakondsuseta isikud ja kellel on omandatud pensionistaaži nii Eestis kui ka Venemaal, õigus taotleda pensioni määramist või varemmääratud pensioni ümberarvestust Eesti-Vene pensionikindlustust käsitleva koostöölepingu alusel. Leping laieneb ka Eestis elavatele Vene sõjaväepensionäridele.

Tänavu 14. juulil sõlmitud riikidevahelise uue pensionilepingu kohaselt määravad ja maksavad pensioni mõlemad lepingupooled sõltumata sellest, kumma riigi territooriumil isik elab.

Lepingu alusel on Vene sõjaväepensionäridel, kes on siiani saanud Venemaalt pensioni relvajõududes teenimise eest, õigus saada Eestist pensioni Eestis omandatud staaži eest kooskõlas koostöölepingu sätetega.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles